Patinoarul Tiriac-Telekom Arena ― 4 ani de profesionalism si performanta sportiva

Patinoarul Tiriac-Telekom Arena aniverseaza in luna decembrie 4 ani de la infiintare, perioada in care circa 175.000 de patinatori si hocheisti au gasit aici conditiile necesare pentru antrenamente. Patinoarul, construit in anul 2016 la initiativa domnului Ion Tiriac, are scopul de a incuraja practicarea sportului pe gheata si oferirea unui spatiu pentru antrenamentul patinatorilor si jucatorilor de hochei, la cele mai inalte standarde internationale.

Cursuri de initiere

De la infiintarea Patinoarului Tiriac-Telekom Arena, sute de copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani din Bucuresti, dar si din localitatile limitrofe, au participat la programul gratuit de initiere in patinaj. Prin intermediul acestuia, micutii au invatat primii pasi pe gheata sub atenta supraveghere a antrenorilor Fundatiei Tiriac, iar cei mai curajosi si talentati dintre ei au fost inclusi in echipele de hochei.

De asemenea, grupurile organizate din gradinite si clasele primare au beneficiat gratuit de cursuri de initiere in patinaj, atat in vacante, cat si pe parcursul intregului an scolar.

Hochei de performanta

Fundatia Tiriac, impreuna cu sprijinul sponsorilor Telekom, Dedeman, Skoda, Allianz-Tiriac si Simona Halep, a infiintat cinci echipe de hochei pentru copii. Programul gratuit de antrenament se desfasura de cinci ori pe saptamana si asigura inclusiv echipamentul, deplasarile si tot ceea ce presupune atingerea performantei in hochei.

De-a lungul timpului, echipele de hochei sustinute de Fundatia Tiriac au participat la numeroase competitii, turnee amicale si deplasari nationale si internationale, evenimente la care au reusit sa se impuna in fata adversarilor, revenind acasa cu rezultate remarcabile si experiente inedite. Printre acestea putem enumera deplasarile in Italia, Slovacia si Ungaria, desfasurate pe parcursul anilor 2018 si 2019.

Totodata, jucatorii au participat si in cadrul competitiilor organizate pe gheata Patinoarului Tiriac-Telekom Arena de catre Fundatia Tiriac, in colaborare cu Federatia Romana de Hochei pe Gheata sau cu alte institutii. Astfel, putem enumera urmatoarele concursuri: Tiriac Trophy (editiile 2017, 2018, 2019), competitia Simona Halep Challenge (editiile 2018, 2019), campionatele de Hochei “Cupa Primaverii”, “Cupa Copilului”, „Cupa Toamnei”, precum si turneul Easter Cup. Concursurile au adus pe gheata hocheisti din mai multe judete alte tarii, incadrati la categoriile de varsta U6, U8, U10 si U12.

De asemenea, pe gheata patinoarului, in cei 4 ani de existenta, s-au antrenat zilnic si alte echipe de hochei compuse din copii si adulti, fiind singurul patinoar din zona Bucuresti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internationale si in acord cu indicatiile Federatiei Internationale de Hochei

Patinaj artistic si de viteza

Patinoarul Tiriac-Telekom Arena este si locul unde patinatorii de viteza si patinaj artistic si-au putut desfasura activitatea la cele mai inalte standarde. Astfel, patinoarul a fost gazda mai multor competitii de patinaj artistic sau de viteza, printre care putem enumera cele patru editii ale concursului international de patinaj artistic „EduSport Trophy” (in cadrul carora au participat patinatori din 19 tari), concursul Bucharest Open, Campionatul International de Patinaj Artistic „Cristal Skate of Romania”, Campionatul National „Copii, Cadeti si Novice”, concursul „Cupa Primaverii”, precum si Campionatul National de Patinaj Artistic pentru Copii.

Patinaj de agrement

Nu in ultimul rand, peste 69.000 de persoane (adulti si copii) s-au relaxat si au patinat in perioada 2016-2020 in cadrul programului dedicat publicului larg. Patinoarul are o capacitate de 450 de locuri in tribune, iar numarul maxim de persoane care pot intra simultan pe gheata este de 500.

Mentionam ca momentan Patinoarul Tiriac-Telekom Arena este deschis doar pentru sportivii legitimati. Cu toate acestea, ca in fiecare an in apropierea Craciunului, juniorii de la patinoar vor primi dulciuri din partea sponsorului Mega Image.